Colectia Stravaganza

STRAVAGANZA este o serie fantasy de romane de aventuri, ai căror eroi sunt niște adolecenți din zilele noastre care trec prin niște încercări dificile. Simțindu-se singuri și vulnerabili, ei tind să cadă pradă disperării. Dar tocmai când totul pare pierdut  – pentru că părinții nu-i înțeleg, pentru că prietenii adevărați sunt greu de găsit, pentru că e greu să-ți deschizi sufletul în fața oricui și nici nu știi la ce ți-ar putea folosi așa ceva – tocmai atunci apare câte un talisman fermecat, adus dintr-o altă lume de cineva ce face parte dintr-o organizație secretă. Și asta le schimbă cu totul viețile.

Ei află că sunt niște aleși, niște stravaganti, persoane ce pot călători în timp și spațiu, dar nu oricum și oriunde, ci doar atunci și acolo unde este nevoie de ei.

Din slabi, devin puternici și încrezători, descoperindu-și calități neștiute, care ajung să fie puse în valoare grație unor misiuni necunoscute pe care le au de dus la îndeplinire.

Mesajul ar fi că misiunea tainică a  fiecăruia dintre noi este aceea de a se descoperi pe sine așa cum este cu adevărat, de a descoperi care îi este drumul în viață care i se potrivește cel mai bine și de a-i descoperi pe ceilalți din jurul său, în care poate afla exact atunci când se așteaptă mai puțin niște prieteni.

Această serie de cărți a autoarei britanice Mary Hoffman s-a bucurat de mare succes pretutindeni în lume, fiind tradusă deja în 31 de limbi.