Orasul Mastilor

Mary Hoffman s-a apucat să scrie Orașul măștilor, primul volum din seria STRAVAGANZA, în urma unei experiențe trăite în timpul unei curse de gondole, la Veneția.

Eroul acestui prim volum este un adolescent londonez pe nume Lucien Mulholland, care suferă de o boală necruțătoare și din acest motiv viața sa atârnă de un fir de păr.

El primește de la tatăl său un caiet venețian deosebit de frumos, cu coperți marmorate, în care să-și noteze tot ce dorea să le spună părinților săi. Atunci când adoarme cu caietul în mână se trezește în fascinantul Oraș al măștilor, Bellezza, condus de o frumoasă ducesă.

Nimerește în acel loc chiar în ziua în care acolo se desfășoară o sărbătoare ciudată, Sposalizio, și prima persoană pe care o întâlnește este o fată năbădăioasă și vorbăreață, pe nume Arianna, care va deveni cea mai bună prietenă a sa.

Apoi cunoaște un magician misterios, pe Rodolfo Rossi, de la care află că este un stravagante, un călător între două lumi, care ajunsese pentru că avea o misiune specială de dus la îndeplinire.

Și pentru el începe o nouă viață, plină de primejdii, de aventuri palpitante și mistere, pe care e nevoit să încerce să le descifreze pe cont propriu.